06 augustus 2017

Arsenal wint Community Shield na strafschoppen

Arsenal heeft voor de vijftiende keer het Community Shield veroverd. Tegen landskampioen Chelsea stond het op Wembley na 90 minuten 1-1, waarna de winnaar van de FA Cup de strafschoppen beter nam.

Arsenal opende sterk en raakte de paal via aankoop Lacazette. In het vervolg werd Chelsea sterker, maar dat leverde alleen een kansje op voor Pedro.

Vlak na rust opende Moses de score. Hij controleerde de bal fraai en schoot van dichtbij raak. Arsenal zette aan en kwam tien minuten voor tijd langszij. Pedro kreeg rood na een harde charge en uit de vrije trap kopte Kolasinac raak.

In de penaltyreeks misten doelman Courtois en aankoop Morata voor Chelsea, waardoor Arsenal de eerste prijs van het seizoen binnen sleepte!