12 augustus 2017


Eredivisie: Heracles Almelo stunt tegen Ajax (2-1) en PSV wint nipt van AZ Alkmaar (3-2)

Ajax is het nieuwe seizoen erg slecht begonnen. De Amsterdammers verloren in Almelo met 2-1. PSV kan terugkijken op een betere start van het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren versloegen in eigen stadion, AZ Alkmaar met 3-2.

PSV - AZ Alkmaar: 3-2
PSV heeft drie punten overgehouden aan de vooral voor de pauze attractieve thuiswedstrijd tegen AZ. Het werd 3-2.

AZ kwam op 1-0 via Dos Santos, die na een overstapje van Van Overeem vrij kon inschieten. Lozano schoot voor een leeg doel naast, zag een schot op de hakken van Svensson belanden en schoot de bal op de lat. Maar hij tekende ook voor de 1-1 met een schot in de korte hoek. Kort voor rust trof Jahanbakhsh nog de paal.

Na de 2-1 (houdbaar schot van Pereiro) drong AZ aan en Weghorst (net naast) en Jahanbakhsh (redding Zoet) waren dicht bij de 2-2. Van Ginkel maakte er 3-1 van (frommelgoal) en veroorzaakte ook een strafschop, die Weghorst benutte.

Heracles Almelo - Ajax: 2-1
Heracles heeft voor het eerst in 52,5 jaar in Almelo gewonnen van Ajax. Het klopte de Amsterdammers, die in februari 1965 met 1-0 onderuit gingen, met 2-1.

Ajax domineerde, maar kon voor rust de ban niet breken. Doelman Castro voorkwam onheil bij inzetten van Van de Beek, Kluivert, Ziyech en Dijks. Ook Heracles was dreigend, via Kuwas en Darri.

Kort na een schot van Dijks op de paal zorgde Ziyech voor 0-1. Ajax leek uit de problemen, maar Gladon maakte al snel gelijk. Onana hield Ajax overeind bij schoten van Van Ooijen en Kuwas, maar boog voor een knal van Kuwas. Ajax drong daarna aan en invaller Huntelaar kreeg kansen, maar Heracles hield stand.

VVV Venlo - Sparta Rotterdam: 3-0
VVV-Venlo is uitstekend begonnen aan het seizoen. De Jupiler League-kampioen versloeg Sparta, dat zich in mei pas op de laatste dag veilig speelde, met 3-0.

VVV had vroeg op 1-0 moeten komen, maar vrij voor Kortsmit schampte Tissoudali de bal, waardoor Breuer kon opruimen. Aan de andere kant kopte Bolas op de lat. De 1-0 viel alsnog toen Kortsmit klungelig over een schot van Leemans heendook.

Direct na rust had Thy de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de kruising en in de rebound schoot Van Crooy tegen de paal. Tissoudali schoot een minuut later uit de draai wel raak. Nadat Chabot zijn tweede gele kaart had gekregen, stiftte Van Crooy nog de 3-0 binnen.

Vitesse - NAC Breda: 4-1
NAC Breda is bij zijn rentree in de Eredivisie getrakteerd op een ruime nederlaag. Vitesse veegde in eigen huis met 4-1 de vloer aan met de Bredanaars.

Vitesse had maar een half uur nodig om NAC op zijn rug te leggen. Bruns opende de score al na 2 minuten (intikker). Na 20 minuten haalde Linssen van dichtbij uit en de 3-0 was van Matavz (kopbal).

Vitesse begon gretig aan het vervolg, al nam het na het uitblijven van treffers gaandeweg wel wat gas terug. Na een knap schot van Foor (naast) trof NAC zowaar doel: Ambrose kopte de bal bij de tweede paal binnen. Even later was de marge weer drie, toen Kashia vanaf een meter of 16 de bal in de verre hoek plaatste.




Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- DFB Pokal: Haller erg belangrijk voor Eintracht Frankfurt, Robben maakt rentree bij Bayern München
- Huddersfield Town verpest Premier League debuut Frank de Boer
- Hélène Hendriks en Tom Egbers blikken vooruit op de start van de Eredivisie (Jinek)
- Uitzending Voetbal Inside van 11-08-2017 trekt 479.000 kijkers
- Bas Dost, Eljero Elia en Memphis Depay trefzeker voor hun clubs


Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- WK Atletiek: Dafne Schippers prolongeert titel op de 200 meter
- Premier League: Arsenal klopt Leicester City in spectaculair openingsduel (4-3)
- FC Utrecht start nieuw seizoen met 0-3 zege bij ADO Den Haag
- Diego Maradona morgenavond toeschouwer bij PSV - AZ Alkmaar
- Johan Derksen begint te twijfelen: ''Lullig om Gijp en Genee in de steek te laten''
- Voorspelling Eredivisie 2017/2018: ''Koert Westerman vs. SigaarSnor''
- Thijs Slegers: ''Het gaat iedere dag iets beter me''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link