06 augustus 2017

Oranjevrouwen Europees kampioen!

De Nederlandse voetbalsters hebben de Europese titel veroverd. De Oranje Leeuwinnen wonnen in een meeslepende finale in Enschede met 4-2 van Denemarken.

De nummers twaalf en vijftien van de wereld maakten er een verre van saaie finale van. Al snel was het 0-1: Van Es tikte Troelsgaard aan en Nadim benutte de penalty. Oranje kwam onmiddellijk met een antwoord via Miedema, na een voorzet van de watervlugge Van de Sanden: 1-1.

Na een half uur scoorde Martens, nadat ze zich knap vrij had gedraaid op de rand van de zestien. Ook die voorsprong was snel weggepoetst: Harder spoot weg van de eigen helft, kapte Dekker uit en klopte Van Veenendaal in de korte hoek.

Nederland,dat aan het eind van de eerste helft toch wel erg onder druk stond, begon fel en geconcentreerd aan de tweede helft. De beloning kwam snel: Spitse kon een vrije trap zomaar binnen schieten omdat keepster Petersen zich achter de muur had opgesteld.

Kort daarop had Miedema de 4-2 op haar schoen, maar Petersen gooide zich dapper in de baan van de volley. Vervolgens ontsnapte Oranje weer, bij een volley van Veje en een schot van Thogersen.

Het bleef op en neer golven. Een pegel van Groenen vloog net langs de kruising en een knal van Troelsgaard miste het doel op luttele millimeters. Vlak voor tijd stelde Miedema de titel veilig.

- Eindhovens Dagblad: ''Davy Propper voor 15 miljoen euro naar Brighton''