19 augustus 2017

Premier League: ruime zege voor Manchester United, schlemielige nederlaag voor Crystal Palace

Manchester United heeft ook in de tweede speelronde van de Premier League een ruime overwinning (4-0) geboekt. Crystal Palace onder leiding van Frank de Boer verloor ook hun tweede wedstrijd, terwijl Stoke City wist te verrassen door Arsenal met 1-0 te kloppen.

Manchester United beleeft vooralsnog een daverende start van het seizoen. Na de 4-0 zege van vorige week op West Ham United werd nu in Wales eveneens met 0-4 gewonnen van Swansea City.

Nadat in de openingsfase Ayew (Swansea) en Jones (United) de lat hadden geraakt gebeurde er lange tijd weinig. Vlak voor rust kwam Manchester United toch op voorsprong. Uit een corner van Blind kopte Pogba de bal tegen de onderkant van de lat, waarna de rebound een prooi voor Bailly was.

Manchester United heerste ook na rust, maar Lukaku prikte pas in de 80ste minuut de 0-2 in het doel. Vier minuten later was het 0-4 dankzij een fraaie stift van Pogba en een bekeken schot van Martial.

Frank de Boer leed zijn tweede nederlaag met Crystal Palace. Na de 0-3 oorwassing op eigen veld tegen Huddersfield Town, werd nu op Anfield schlemielig met 1-0 verloren van Liverpool.

Crystal Palace beperkte zich tot verdedigen en deed dat heel behoorlijk. Benteke kreeg na rust zelfs een grote kans op de 0-1, maar hij schoot over. Een kwartier voor tijd bezweek Crystal Palace' defensie toch.Na een scrimmage kwam de bal bij Mané en die schoot van dichtbij raak.

Arsenal, dat volgende week Liverpool op bezoek krijgt, ging met 0-1 onderuit bij Stoke City. Jesé maakte uit de draai het enige doelpunt.Twee zuivere penalty's werden Arsenal voor rust onthouden.