19 augustus 2017

Serie A: Landskampioen Juventus uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen

Landskampioen Juventus is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Cagliari werd in Turijn met 3-0 verslagen. Opmerkelijk in het duel was, dat er voor het eerst gebruik werd gemaakt van de videoreferee.

Juventus had het, ondanks een vroege treffer van Mandzukic, aanvankelijk best lastig tegen de Sardijnse ploeg. Cagliari kreegna een overtreding van Sandro de eerste in Italië door een videoreferee gegeven strafschop, maar Buffon pareerde Faria's inzet. Juventus nam het initiatief weer over en op slag van rust tekende Dybala voor de bevrijdende 2-0.

De bezoekers konden na rust weinig meer uitrichten. De thuisploeg controleerde en Higuaín prikte er een nog een derde in. Daarna ging de rem erop en bleef een verdere afstraffing Cagliari bespaard.