10 oktober 2017

Column: ''Diep in blessuretijd kopt Virgil van Dijk de 7-0 binnen!''

Zweden moet vanavond met 7-0 verslagen worden, en dan plaatst Oranje zich door middel van een geweldige stunt voor de Play-Off wedstrijden voor een WK ticket. Niemand gelooft echter in de stunt van Oranje, maar stel je toch eens voor...

Is het Nederlands elftal in staat om vanavond met 7-0 van Zweden te winnen. Het eerlijke antwoord is nee! Zweden is op dit moment op zijn minst gelijkwaardig qua niveau aan het Nederlands elftal. Bovendien zit het Nederlands elftal ook niet echt in een 'goede flow' dat alles lukt. Bovendien heeft aanvoerder Robben al aangegeven dat we eigenlijk niet eens meer hoeven te kijken naar de wedstrijd tegen Zweden omdat 7-0 onmogelijk is.

Natuurlijk komen dan de statistieken van diverse mensen in de media. Vier jaar geleden versloeg het Nederlands elftal Hongarije met 8-1, schreef het Algemeen Dagblad vol hoop. Echter waren vier jaar geleden Robben, Sneijder en Van Persie allen Europese topspelers en had bondscoach Van Gaal zich eenvoudig weten te kwalificeren.

Maar stel je eens voor, Oranje gaat vol op de aanval spelen. Depay en Dost krijgen een basisplaats en diezelfde Depay schiet na vijf minuten al een vrije trap binnen, 1-0! Na een kwartier haalt een Zweedse verdediger de doorgebroken Robben neer. Strafschop en rood voor de Zweedse verdediger. Feilloos schiet Robben de penalty raak, 2-0. Als Bas Dost dan vlak voor rust de 3-0 binnen knikt, beginnen de Zweden zich toch af te vragen: 'wat nu?'

Zweden besluit in de tweede helft toch het initiatief bij Oranje te laten. Vincent Janssen schiet direct na rust de 4-0 binnen, en het geloof begint bij iedereen weer te komen. Het Zweedse tiental gaat dan toch proberen die ene tegentreffer te maken. Dat pakt volledig verkeerd uit, en via een counter maakt invaller Locadia de 5-0.

Met nog een kwartier te gaan is de spanning om te snijden. Uitblinker Depay schiet vijf minuten voor tijd wederom een vrije trap raak, 6-0!! Zou het dan toch gaan gebeuren. Diep in blessuretijd krijgt het Nederlands elftal nog een hoekschop. Zelfs Cillessen gaat mee naar voren. De hoekschop van Robben komt terecht op het voorhoofd van Virgil van Dijk, de man die nog een wedstrijd in het eerste van Southampton heeft gespeeld en hij kopt hem snoeihard binnen, 7-0! Het wonder is gelukt, Nederland verslaat Zweden met 7-0.

Dit zou natuurlijk de ultieme droom voor veel Nederlandse voetballiefhebbers zijn, maar de kans dat het ook daadwerkelijk gebeurd is gewoon heel klein. De kans op een witte kerst is volgens berekeningen nog groter. Alleen vrees ik dat mocht Oranje niet gaan stunten vanavond, de KNVB en het Nederlands elftal zich moeten gaan opmaken voor grote problemen.

De Nederlandse clubs doen het heel matig in Europa, de landskampioen moet zich de komende tijd zelfs gaan plaatsen via voorrondes voor de Champions League. Het Nederlands elftal is er al twee grote toernooien niet meer bij, en we hebben geen extreem goede voetballers in de huidige lichting zitten. Goh, wat hoop ik echt op die stunt vanavond, al is de kans nog zo klein.