08 oktober 2017

Oranje verslaat Wit-Ruland, maar ziet kans op WK deelname heel klein worden

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond een gigantisch wonder nodig om nog kans te houden
op kwalificatie voor het WK van 2018. Oranje moet in Amsterdam met minimaal 7 goals verschil winnen van Zweden om tweede te worden in groep A en kans te maken op play-off deelname.

Zo luidt de conclusie na de 1-3 zege van Nederland in Wit-Rusland, die verbleekte bij de Zweedse 8-0 in Solna tegen Luxemburg.

In Borisov kwam Oranje moeizaam op gang en pas halverwege de eerste helft waren de eerste kansen een feit. Nadat Blind naast had geschoten en Janssen de lat had geraakt, opende Pröpper de score op aangeven van Robben, die de bal na een pass van Babel op hem had teruggelegd.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Nederland kansen om afstand te nemen. Janssen miste er een aantal en de onzeker keepende Tsjernik werd op de proef gesteld bij een schot van Vilhena en een dwarrelende voorzet van Janmaat.

Oranje begon na rust aardig, maar snel volgde de domper. Cillessen voorkwam nog onheil bij een schot van Balanovitsj, maar boog voor een inzet van Volodko.

In de slotfase scoorde Robben (penalty na een charge van Signevitsj op Dost) en Depay (vrije trap). Wit-Rusland was tussendoor kansrijk via Janoesjkevitsj en Karnitsky, maar de Nederlandse zege kwam niet in gevaar, al was die slechts een dun pleistertje op de wonde.

- Zweden zet monsterscore neer tegen Luxemburg (8-0)
- Spelersvrouwen op Instagram: Rebecca Landin (Sam Larsson)