13 november 2017

Italië voor het eerst sinds 1958 niet naar het WK Voetbal

Italië doet voor het eerst sinds 1958 niet mee aan het WK voetbal. Na de 1-0 nederlaag in Solna wist de viervoudig wereldkampioen in Milaan niet te winnenvan Zweden: 0-0. De Zweden gaan voor het eerst sinds 2006 weer naar het WK.

Italië greep Zweden meteen bij de strot en vooral in het laatste kwartier voor rust wankelden de gasten. Doelman Olsen en verdediger Granqvist (redding op de lijn) hielden hun ploeg op de been. De Zweden werden twee penalty's onthouden na hands van Darmian en Barzagli.

Ook na rust viel Italië gepassioneerd aan, maar Florenzi, Chiellini, Candreva, Immobile, Belotti, El Shaarawy, Parolo en Jorginho stapelden misser op misser. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd ging zelfs doelman Buffon nog mee naar voren, maar zonder succes.