14 november 2017

Ruime zege Oranje in Roemenië (0-3)

Oranje heeft de oefenwedstrijd in Boekarest tegen Roemenië gewonnen. Met Dick Advocaat voor het laatst op de bank als bondscoach werd met 0-3 gezegevierd.

Nederland speelde aanvallender en ook gedurfder dan donderdag tegen Schotland en kreeg voor rust ook wat kansen. Depay vond met een vrije trap de vuisten van doelman Pantilimon, die daarna ook het schot van Pröpper (na strakke voorzet van Depay) keerde. Na goed doorzetten van Aké mocht Babel het proberen, maar weer was Pantilimon een sta-in-de-weg.

Cillessen moest één keer ingrijpen, bij een van richting veranderde voorzet van rechts waarbij hij de bal net voor de voeten van Tucudean kon grabbelen.

Kort na rust kopte Depay raak na een voorzet van Berghuis, die zich met een knap wippertje op de rechterflank vrij had gespeeld. Babel, die voor rust een goal (kopbal) zag worden afgekeurd vanwege buitenspel, maakte er 10 minuten later 0-2 van en opnieuw was de assist van Berghuis.

Na een uur kwamen Sneijder, Van Ginkel en De Jong in het veld. De omschakeling had niet het gewenste effect, want het werd er rommeliger door bij Oranje.

Toch werd het 0-3 en weer was Berghuis de aangever: uit zijn vrije trap kopte De Jong binnen. Kort nadat Van de Beek was ingevallen en zo zijn Oranjedebuut maakte, miste De Jong een kans op 0-4.

- Spelersvrouwen op Instagram: Monica Geuze (Lars Veldwijk)