02 november 2017

Zwak Feyenoord verliest ook vierde duel in de Champions League

Feyenoord heeft ook zijn vierde duel in de Champions League verloren. Na de 3-1 nederlaag bij Sjachtar Donetsk is een vervolg in de Champions League uitgesloten. Het gat met de derde plaats (vervolg in de Europa League) is drie punten.

Jorgensen gaf Feyenoord in Charkov nog een sprankje hoop door uit een puntgave voorzet van Berghuis al vroeg raak te koppen. Vijf minuten later was die hoop al bijna vervlogen. Ferreyra maakte van dichtbij 1-1 en na slecht uitverdedigenvan Amrabat en matig keepen van Jones werd het 2-1 door Marlos.

Het beweeglijke Sjachtar domineerde ook in het vervolg, maar Jones en het nodige geluk voorkwamen erger voor rust.

Feyenoord was verdedigend kwetsbaar en kon aanvallend geen vuist maken. Het spel was slordig en inspiratieloos. Met name op de vleugels ging het vaak mis.

De Rotterdammers begonnen nog wel goed aan de tweede helft. Er zat meer gif in het spel en Sjachtar werd even onder druk gezet. Jorgensen en Vilhena zorgden met schoten voor gevaar.

Sjachtar bleef, met name via de counter, gevaarlijker en halverwege de tweede helft werd het via een wippertje van Marlos 3-1. De wedstrijd was gespeeld, al misten Berghuis en Boëtius nog kansen. Met nul punten en een doelsaldo van -9 is Feyenoord de slechtste Nederlandse club ooit in de CL na vier wedstrijden.

- Betweters #11: ''Laat Jones gewoon onder de lat blijven staan bij Feyenoord''

- Column: ''Wat blijft Shanice van de Sanden een vreselijk irritant persoon''