03 december 2017

FC Barcelona en Real Madrid lopen averij op, Atletico weet wel te winnen

FC Barcelona heeft in Spanje voor de tweede week op rij punten verspeeld. Na de 1-1 bij nummer twee Valencia kwam de koploper in Camp Nou niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.

Van de laatste zes competitieduels met Barcelona had Celta er maar liefst driegewonnen (geen club was de laatste drie seizoenen succesvoller tegen Barça).

Na een counter scoorde Aspas de 0-1. Barcelona kwam snel langszij via Messi, creëerde legio kansen op meer, trof twee keer de paal, zag een treffer onterecht afgekeurd worden, maakte na een mooie aanval de 2-1 (Suárez), maar vergat de genadeklap uit te delen. De 2-2 was van Gomez, die vrij kon binnen schieten.

Atlético Madrid won op de valreep van Real Sociedad (2-1) en staat nu zes punten achter koploper Barça. Het heeft als nummer drie niet langer gezelschap van Real Madrid, dat in Bilbao op 0-0 bleef steken tegen Athletic Club.

Atlético kwam door een penalty van José na een half uur op achterstand. Filipe Luis tekende een kwartier na rust voor de 1-1 uit de rebound en pas kort voor tijd tikte Griezmann de 2-1 binnen.

Athletic was zo nu en dan gevaarlijk, maar de beste kansen kreeg Real. Dat miste echter scherpte en ook geluk. Zo schoot Benzema voor rust op de paal en Ronaldo na rust. Real-aanvoerder Ramos kreeg kort voor tijd rood (2xgeel).

- Gert Verhulst deed het met K3 én Samson: ''Niet doen Gertje!'' (Voetbal Inside)

- Spelersvrouwen op Instagram: Daniela Jehle (Marc-Andre ter Stegen)