01 februari 2018


'Grid Girls' definitief verleden tijd in Formule 1

Tientallen jaren stonden zij bij de Formule 1-coureurs rond de races in 's werelds grootste autosportklasse: de grid girls. Maar vanaf komend seizoen zijn de vrouwelijke modellen niet meer te zien op de circuits. De internationale autosportfederatie FIA doet de 'pitspoezen' in de ban.

De FIA onderzocht het afgelopen jaar zaken in de autosport die volgens de federatie veranderd moesten worden, waaronder dus ook de 'pitspoezen'. "Hoewel grid girls al decennialang te zien zijn rondom Grands Prix, vinden wij dat het haaks staat op de huidige maatschappelijke normen en waarden", aldus Sean Bratches van de commerciële afdeling van Formule 1.

"Daarnaast vinden wij dat het inzetten van grid girls niet strookt met de merkwaarden van Formule 1 en dat het niet relevant is voor onze fans."

'Pitspoezen' werden gebruikt voor promotie-activiteiten en droegen veelal luchtige kleding met de opdruk van sponsornamen. Hun taken bestonden onder meer uit het vasthouden van parasols, het tonen van naamborden en het vormen van een erehaag voor de coureurs.

Er werd al langere tijd kritiek geleverd op de inzet van vrouwelijke modellen voor dergelijke activiteiten. Critici bestempelden de inzet van grid girls als seksistisch. Bij sommige races is al geëxperimenteerd met mannen en kinderen in plaats van jonge vrouwen.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo, teamgenoot van Max Verstappen, zag het probleem rondom de 'pitspoezen' niet zo. "De grid girls zijn best wel cool en ik zie geen nadelen. Het is iets waar je als kind mee bent opgegroeid. Het is een onderdeel van de aantrekkelijkheid van de sport."



Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Arsenal haalt Aubameyang voor recordbedrag van Borussia Dortmund


Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!


1 opmerking:

Han CNX zei

Ricciardo heeft een punt.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link