06 augustus 2017

WK Atletiek: Bronzen medailles voor Anouk Vetter (zevenkamp) en Dafne Schippers (100 meter)

Nederland heeft er twee bronzen medailles bij op het WK Atletiek in Londen. Anouk Vetter won verrassend brons bij de zevenkamp, en Dafne Schippers wist knap derde te worden in de finale van de 100 meter sprint.

Anouk Vetter was erg blij met haar derde plaats op de zevenkamp. Met een totaal van 6.636 punten verbeterde ze haar Nederlands record. Het goud ging naar de Belgische Nafissatou Thiam.

Europees kampioene Vetter excelleerde op de tweede dag bij het speerwerpen. Met een kampioenschapsrecord van 58,41 meter klom ze naar de derde plaats en die hield ze op de afsluitende 800 m overtuigend vast. Nadine Visser eindigde als zevende en Nadine Broersen viel na het verspringen geblesseerd uit.

Dafne Schippers, de nummer twee van de vorige WK moest alleen de Amerikaanse Torie Bowie en de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou voor zich dulden. Elaine Thompson werd slechts vijfde.

Schippers had zich als vierde voor de finale geplaatst. In de eindstrijd was ze redelijk weg,waarna ze in 10,96 over de finish kwam. Dat was op behoorlijke afstand van Bowie, die met 10,85 Ta Lou maar 0,01 voorbleef.